Autorijschool Roy Halkema - snel en vertrouwd je rijbewijs
Lessen in Maassluis, Maasland, Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam-west
 
 
 


Theorie:

Voor het halen van je autorijbewijs moet je naast het praktijkexamen ook theorie-examen doen. Je auto-theorie is nadat je bent geslaagd bij het cbr 1,5 jaar geldig. het is niet alleen belangrijk maar ook hartstikke slim om ruim op tijd met je theorie te beginnen. Alles wat je hebt geleerd kan je dan ook toepassen tijdens de autorijlessen.

Theorie leren:

Veel leerlingen proberen het theorie examen te halen door met een cd-rom examenvragen te oefenen. op deze manier leer je niet de theorie maar de antwoorden op sommige vragen. Als je echt goed voorbereid theorie examen wil doen leer dan de theoriestof uit bijvoorbeeld een boek, of via een online theoriecursus zoals www.itheorie.nl.

Een papieren theorieboek met 10 uur online theorie-examens oefenen en ook de I-theorie online cursus zijn bij de rijschool voordelig te koop!

 

Het theorie-examen:

Vanaf 16 jaar mag je al  theorie-examen doen. als je hiervoor slaagt is het 1,5 jaar geldig. Slaag je in die periode niet voor het praktijkexamen, dan moet je nog een keer het theorie-examen doen. Het theorie-examen bestaat uit twee onderdelen, namelijk gevaarherkenning en verkeersregels en verkeersinzicht.

Onderdeel één: gevaarherkenning

Onderdeel één bevat 25 vragen over gevaarherkenning. Bij gevaarherkenning krijg je vragen over hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie. Het gaat dan niet zozeer over wat in de wet is geregeld, maar vooral wat verstandig is om te doen. 

Onderdeel twee: verkeersregels en verkeersinzicht:

Het tweede onderdeel bevat 40 vragen, waarvan er 30 over verkeersregels en 10 over verkeersinzicht gaan. Bij verkeersregels en verkeersinzicht gaat het om ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal moet invullen. De vragen over verkeersinzicht gaan vooral over hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie.

Slagen voor het examen:

Om te slagen voor het theorie-examen moet je minimaal 13 van de 25 vragen goed hebben die gaan over gevaarherkenning. En je moet ook 35 van de 40 vragen goed hebben die gaan over verkeersregels en verkeersinzicht. Het theorie-examen voor de personenauto duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Je moet ongeveer een kwartier voor aanvang van het examen aanwezig zijn. Om examen te mogen doen moet je een geldig identiteitsbewijs meenemen.

Wat verandert er vanaf 1 november 2019?

      Het autotheorie-examen krijgt drie examenonderdelen, namelijk; gevaarherkenning, kennis en inzicht  

           Gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen waarvan je er ten minste 13 goed moet beantwoorden.  

           Kennis bestaat uit 12 vragen waarvan je er ten minste 10 goed moet beantwoorden.  

           Inzicht bestaat uit 28 vragen waarvan je er ten minste 25 goed moet beantwoorden. 

Theorie-examen reserveren:

Het theorie-examen kun je zelf online bij het CBR reserveren op www.cbr.nl

De betaling vindt plaats via ideal. Uiteraard kun je ook je theorie-examen door ons laten reserveren. 

 
E-mailen
Bellen
Info