Autorijschool Roy Halkema - snel en vertrouwd je rijbewijs
Lessen in Maassluis, Maasland, Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam-west
 
 
 


Theorie:

Voor het halen van je autorijbewijs moet je naast het praktijkexamen ook theorie-examen doen. Je auto-theorie is nadat je bent geslaagd bij het cbr 1,5 jaar geldig. het is niet alleen belangrijk maar ook hartstikke slim om ruim op tijd met je theorie te beginnen. Alles wat je hebt geleerd kan je dan ook toepassen tijdens de autorijlessen.

Theorie leren:

Veel leerlingen proberen het theorie examen te halen door met een cd-rom examenvragen te oefenen. op deze manier leer je niet echt de theorie maar de antwoorden op sommige vragen.

 Als je goed voorbereid theorie examen wil doen leer dan de theoriestof uit bijvoorbeeld een boek, of via een online theoriecursus zoals www.itheorie.nl.

Een papieren theorieboek met 10 uur online theorie-examens oefenen en ook de I-theorie online cursus zijn bij de rijschool voordelig te koop!

Het theorie-examen:

Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen:

1. Gevaarherkenning – gaat over het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie

2. Kennis – hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen

3. Inzicht – hier laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen

 Je beantwoordt de vragen op een computer.

Voor het theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Bij het onderdeel gevaarherkenning krijg je 8 seconden per vraag. Bij de onderdelen kennis en inzicht is geen tijd per vraag ingesteld. Je kunt zelf je tijd indelen. Voor het onderdeel kennis krijg je ongeveer 8 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden. Voor het onderdeel inzicht krijg je ongeveer 16 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden.

Om te slagen voor het examen:

Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden. Bij de onderdelen kennis en inzicht krijg je in totaal ook 2 testvragen.

Examencentrum:

Neem naar je theorie-examen een geldig identiteitsbewijs en je reserveringsnummer mee. Dit nummer staat in de brief of e-mail die je hebt ontvangen.

Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent, en meld je aan bij de aanmeldzuil met je reserveringsnummer. daarna de aanwijzingen volgen.

Na afloop van het examen krijg je meteen de uitslag.

  

Theorie-examen reserveren:

Het theorie-examen kun je zelf online bij het CBR reserveren op www.cbr.nl

De betaling vindt plaats via ideal. Uiteraard kun je ook je theorie-examen door ons laten reserveren. 

 
E-mailen
Bellen
Info